Nos, kedves Hölgy, bizalmas beszélgetésre készülök veled. Ha véletlenül (vagy direkt) eltévedt férfi vagy, akkor légy Úriember és szíveskedj átnyergelni a neked szóló oldalra, amit itt találsz! 😉

Tehát…

Az első és legfontosabb dolog, amit szeretnék tisztázni, az az, hogy te egy egyszeri és megismételhetetlen, egyedi NŐ vagy. Miért? Mert nem tudsz más lenni, mondhatni eleve így lett elrendelve. A világ próbálja elhitetni veled, hogy rossz vagy, elromlottál, amit talán be is veszel sokszor, de tudd, hogy ez nem igaz. Ami igaz, az az, hogy sok mindent nem fedeztél még fel, nem fejlesztettél még ki akár idő, akár érdeklődés híján, de ez nem hiba, hanem pótolható hiányosság.

Táncdoktornő egyedi nő.
Minden nő egyszeri és megismételhetetlen, egyedi nő.

Miért is írom mindezeket?

Mert a tánc is ugyanez a kategória. Ha nem tudsz benne felszabadultan jelen lenni, az nem hiba, nem bénaság, hanem vagy hiányzó információk és készségek, vagy félreértések következménye, de bármi is legyen a háttérben, bizonyára orvosolható, ha Te is benne vagy. Merthogy nélküled nem fog menni.

Álmodoztál valaha arról, hogy a táncparkett csillagaként tündökölsz? Vagy azt szeretnéd, ha részed lehetne egy igazán mély és intim táncban a pároddal, önfeledten, görcsök nélkül?

Mindez lehetséges, mert valahol az lenne a természetes, ha engednénk magunkat felszabadulni a táncban. De nézzük meg röviden, mi kell ehhez, ha most nem ez az alapbeállítottságunk.

Hogyan lehetsz királynő és miért legyél az?

Ha felhagysz azzal, hogy alárendeltnek érzed magad, akkor már tettél egy lépést a királynőség felé. Ha felhagysz azzal, hogy felsőbbrendűnek érzed magad, akkor tettél még egy lépést a királynőség felé. Ez a kettő sokszor egyszerre van jelen bennünk, de a táncban sem (és más életterületen sem) hoz valódi élvezetet egyik sem – legalábbis legtöbbünknek.

Királynőnek lenni nem az uralkodást jelenti számomra, és nem is szeretném, ha azt a királynő értelmezést vennénk, amit egyes mesékből, filmekből ismertünk meg. Nem azt, hogy a királynő több másoknál, mert mások felett áll, uralkodik és hasonlók, hanem azt, hogy a belső tartása, s az élet természetes bölcsességével való összhangban levése stabilitást és autonómiát biztosít számára. Aki királynő ebben az értelemben, az képes a helyén kezelni önmagát, a partnerét és a közös táncukat – tágabb nézőpontban az egész életet -, így részemről ez a cél, hogy a lehető legtöbb nőt efelé a királynőség felé tereljem.

Táncdoktornő - királynő lehetsz
A királynő ott van minden nőben.

Nem vagy hibás és más sem az!

Semmi értelme hibáztatni magad vagy a táncpartnered, mert ez csak elmélyíti a problémákat. Senki sem hibás, de mindkét fél felelős azért, hogy mit sikerül kihozni az adott helyzetből. Felelős vagy annyiban, hogy milyen állapotban vagy, milyen elvárásokkal állsz a helyzet elé, milyen ítéleteid vannak magadról és a másikról, mennyire vagy együttműködő, sodródsz-e vagy jelen vagy és vállalod a saját részed az ügyben,… Ugyanez igaz a partneredre is. Most ez rém komolynak hangzik, s valahol az is, de nem akarom túldramatizálni, csak szeretném, ha megértenéd, hogy egy tánc sok mindenről szó, sok mindent megmutat rólad és a másikról is. Mivel a saját dolgodra van elsősorban ráhatásod, így a lényeg az, hogy benned helyére kerüljön minden, ami most nincs ott.

Még rengeteg dolog van, amit szeretném, ha tudnál, de nem egy bejegyzésben akarom teletömni a fejed információkkal. A blogban nézz szét, hogy összeállhasson a kép arról, hogy mi folyik benned tulajdonképpen, ami miatt nem olyan a táncod, amilyen csodás lehetne. Amelyik cím hív, az lesz a neked szóló, bátran hagyatkozz a megérzéseidre!

Táncdoktornő logo

Ha egyedül nem boldogulsz, vagy szeretnél gyorsabban haladni és mielőbb élvezni a táncot párban (is), akkor szeretettel várlak egyéni konzultációmon, melynek részleteiről bővebben itt olvashatsz.