Ez a rész férfiaknak íródott. Amennyiben eltévedt és/vagy kíváncsi hölgyet üdvözölhetek éppen benned, akkor megkérlek, olvasd el a neked szóló részt inkább, amit itt találsz! 😉

Tehát…

Először is rendkívüli módon örülök, hogy érdeklődsz a téma iránt. Nagyon fontosnak tartom, hogy helyükre kerüljenek a dolgok, mert azt tapasztalatom, sokan elfelejtették már, mit is jelent önfeledten táncolni, szórakozás céljából. (Persze azt is tudom, hogy sokak számára a tánc inkább csajozós terep, s ez rendben is van, hiszen a természetben nem csak az ember táncol azért, hogy párt találjon.)

Táncdoktornő párban
Párban a táncban.

Az első és legfontosabb dolog, hogy tudd, nem vagy rossz, béna, stb., ha nem tudsz táncolni vagy nem úgy tudsz, ahogy szerinted vagy mások szerint kellene. A táncot, ahogy a járást is tanuljuk, ki így, ki úgy. Vannak, akik könnyebben ráéreznek, másoknak tudatosabban kell elsajátítaniuk. Ha neked némi gondot okoz a tánc bármilyen szempontból, akkor legyél azzal tisztában, hogy emögött többnyire hiányzó információk, nem eléggé fejlett készségek, sőt sokszor félreértések lehetnek.

Miért is írom mindezeket?

Mert bármi is legyen a háttérben, bizonyára orvosolható, ha Te is benne vagy. Merthogy nélküled nem fog menni.

Szeretnél magabiztosan táncolni, nőket lenyűgözni, meghódítani? Vagy azt szeretnéd, ha részed lehetne egy igazán kellemes és intim táncban a pároddal, megfelelési és teljesítménykényszer nélkül?

Mindez lehetséges, mert valahol az lenne a természetes, ha engednénk magunkat felszabadulni a táncban. Ugyanakkor sok félreértés van azt illetően, hogy mit jelent magabiztosnak és felszabadultnak lenni, ami sokszor durvaságban nyilvánulhat meg az adott nő számára, így vigyázzunk, hogy az oroszlán királyként, s ne vadállatként szabaduljon (f)el.

Táncdoktornő férfiaknak
Lehetsz király. 😉

Hogyan lehetsz igazán jó a táncban?

Erre valójában nagyon egyszerű a válasz: ha azt teszed, amit tenned kell, akkor, amikor tenned kell, úgy, ahogy tenned kell. Tehát többnyire ezeken áll vagy bukik a tánc: nem azt teszi az egyik/mindkét fél, amit érdemes tenni, nem jól időzít, illetve technikailag nem megfelelő a kivitelezés. Ahogy az autóvezetésben, úgy a nők tánc közbeni vezetésében is megvannak azok a technikai elemek, amiket tudva – némi rutint szerezve – játszva elboldogulhatsz a táncparketten. A táncban sem kell sokkal több mindent megtanulni, mint egy autónál, csak látni kell az összefüggéseket, amik egyébként elég logikusak. Van még egy fontos dolog.

Nem vagy hibás és más sem az!

Semmi értelme hibáztatni magad vagy a táncpartnered, mert ez csak elmélyíti a problémákat. Senki sem hibás, de mindkét fél felelős azért, hogy mit sikerül kihozni az adott helyzetből. Felelős vagy annyiban, hogy milyen állapotban vagy, milyen elvárásokkal állsz a helyzet elé, milyen ítéleteid vannak magadról és a másikról, mennyire vagy együttműködő, sodródsz-e vagy jelen vagy és vállalod a saját részed az ügyben,… Ugyanez igaz a partneredre is. Most ez rém komolynak hangzik, s valahol az is, de nem akarom túldramatizálni, csak szeretném, ha megértenéd, hogy egy tánc sok mindenről szó, sok mindent megmutat rólad és a másikról is. Mivel a saját dolgodra van elsősorban ráhatásod, így a lényeg az, hogy benned helyére kerüljön minden, ami most nincs ott.

Még rengeteg dolog van, amit szeretném, ha tudnál, de nem egy bejegyzésben akarom teletömni a fejed információkkal. A blogban nézz szét, hogy összeállhasson a kép arról, hogy mit hogyan érdemes csinálnod, milyen hozzáállással, hogy frenetikus táncban lehessen részed neked és a partnerednek is.

Ha egyedül nem boldogulsz, vagy szeretnél gyorsabban haladni és mielőbb élvezni a táncot párban (is), akkor szeretettel várlak egyéni konzultációmon, melynek részleteiről bővebben itt olvashatsz.